Novice

  Podjetje

  PRISTAR d.o.o.
  Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

  PE Ravne na Koroškem
  Koroška cesta 7
  2390 Ravne na Kor.

  Pristar Koroška d.o.o.
  Trg 36, 2391 Prevalje

  Davčna številka: 95580085
  TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

  Hiter kontakt

  Dobili smo prve odzive GZS in OZS na zadnji sveženj ukrepov za pomoč gospodarstvu. Na Gospodarski zbornici pravijo, da pozdravljajo hitro sprejemanje ukrepov, hkrati pa so razočarani, ker se ni upoštevalo nekaj, za mikro podjetništvo, bistvenih amandmajev :

  Zavod za zaposlovanje je omogočil oddajanje vlog za povračilo nadomestila plače tistih, ki čakajo na delo. Delodajalci, ki portala za delodajalce na spletni strani ZRSZ do sedaj še niste uporabljali, se morate sprva registrirati.

  Da bodo lahko izkoristili ukrepe interventnih zakonov, FURS samozaposlene poziva, naj si čim prej uredijo dostop do eDavkov (preko računalnika ali mobilne aplikacije). Le prek eDavkov bo namreč mogoče oddati izjavo za oprostitev plačila prispevkov in pridobitev temeljnega dohodka. Izjava bo na portalu na voljo od 14. aprila 2020 naprej.

  Kot odgovor na negotovosti, ki jih je prinesla pandemija Covid-19, mnoga podjetja in organizacije delno ali v celoti prehajajo na delo od doma. Medtem ko v nekaterih zaposleni že vsaj del časa delajo od doma, pa nove razmere in prehod na delo od doma veliki večini, pa tudi njihovim vodjem predstavljajo nov izziv.

  Mnogo delodajalcev se je zaradi epidemije COVID-19 z delavci dogovorilo za opravljanje dela na domu. V tej situaciji pa se delodajalci sprašujejo, ali morajo zaposlenim povrniti stroške prehrane med delom ali to ni potrebno, glede na to, da ti delajo doma.

  Stran 1 od 158