Kratke zanimivosti

  10.7.2020 : Zdravstveni inšpektorji bodo konec tedna izvajali nadzor nad gostinskimi lokali glede spoštovanja ukrepov za omejitev novega koronavirusa, je na redni novinarski konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin. Nadzor bo potekal tako podnevi kot ponoči.

  V ePobot dospele neporavnane obveznosti nad 5 dni neprekinjeno so imele v letu 2018 trend upadanja, število plačilno nesposobnih subjektov in njihov znesek je bil manjši tudi v primerjavi s preteklimi leti. Januarja 2019 se je trend obrnil nekoliko navzgor. 

  Največ plačilno nesposobnih pravnih oseb in podjetnikov sodi v področje trgovine, gradbeništva, področje strokovne, znanstvene in tehnične dejavnosti, predelovalne dejavnosti ter gostinstva.

   

   

   

  Državni proračun je v prvih sedmih mesecih letošnjega leta dosegel 68 milijonov EUR presežka, potem ko je v enakem obdobju lani izkazal 109 milijonov EUR primanjkljaja. 

  Denarna socialna pomoč in varstveni dodatek sta zaradi redne letne uskladitve z današnjim dnem višja za dva odstotka. Osnovni znesek minimalnega dohodka bo tako od 1. avgusta 2018 dalje znašal skoraj 393 evrov, varstveni dodatek pa dobrih 577 evrov, so sporočili z ministrstva za delo.

  Stran 1 od 6