Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Podjetja, do 1. septembra morate oddati oceno škode po poplavah

    Ministrstvo za gospodarstvo je objavilo obrazec za oceno škode v gospodarstvu zaradi poplav. Podjetja morajo na obrazcu, ki ga je treba izpolniti do 1. septembra, oceniti škodo na strojih, opremi, zalogah in zaradi izpada prihodka. Ta ocena škode bo podlaga za ukrep »Predplačila za pomoč v gospodarstvu« in potem tudi za nadaljnje postopke za pridobitev subvencij za povračilo škode v gospodarstvu.

    NE SPREGLEJTE : Rok za posredovanje ocene škode je petek, 1. september 2023.

    Ocena škode v gospodarstvu (na strojih in opremi, zalogah in izpadu prihodka), ki jo bodo oškodovanci iz gospodarstva posredovali, bo osnova za ukrep »Predplačila za pomoč v gospodarstvu« iz Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč ter nato tudi za nadaljnje postopke za pridobitev sredstev (subvencij) za povračilo škode v gospodarstvu.

    Na obrazcu pa ni predvidena ocena škode na poslovnih stavbah, saj jo bodo podjetja prijavila svoji občini na posebnem obrazcu, ki ga bo izdala občina

    Obrazec je potrebno oddati do 1. septembra bodisi na e-naslov ministrstva Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po navadni pošti (Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor (z oznako »Poplave avgust 2023«)).

    V tej fazi (za oceno škode in predplačilo) upravičencem še ni treba priložiti cenilnih zapisnikov in drugih potrdil. Bodo pa podjetja pozneje v postopkih glede pridobitve sredstev (subvencij) za povračilo škode v gospodarstvu, podjetja pozvali k predložitvi dodatne dokumentacije.

    Obrazec najdete : TUKAJ.
    Navodila za izpolnjevanje obrazca : TUKAJ.

    Kontaktne osebe na ministrstvu so:

    • Petra Šegula (01 400 31 30)
    • Miša Osterc (01 400 31 25)
    • Alenka Marovt (01 400 31 29)