Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Ugodnejši načini odplačevanja davkov ali odpis davkov za fizične osebe

    Zakonito in pravočasno izpolnjevanje in plačevanje davčnih obveznosti predstavlja osnovno obveznost in odgovornost strank v davčnih postopkih. Kljub načelni obveznosti plačati le toliko davka ter na način in v rokih, določenih z zakonom ali akti na podlagi zakona, imajo davčni zavezanci, ki se nahajajo v finančni stiski, pravico do obročnega odplačevanja, odloga ali celo do odpisa davka.

    Želite sodelovati z nami ? Izrazite zanimanje in pridobite informacije ---> TUKAJ!

    Davčni zavezanci kot fizične osebe imajo možnost odplačila davka na več obrokov, v določenih primerih pa so lahko upravičeni tudi do odloga ali celo do odpisa davka. V zvezi s tem ima fizična oseba, ki davka ne zmore plačati oziroma ga ne zmore plačati v enkratnem znesku, naslednje možnosti: 

    1) Plačilo davka v 3 mesečnih obrokih (ne preverja se socialnega položaja in ni potrebno predložiti instrumenta zavarovanja). 

    2) Plačilo davka v 24 mesečnih obrokih ali odlog za obdobje 24 mesecev ali odpis davka (preverja se socialni položaj posameznika). 

    3) Plačilo davka v 24 mesečnih obrokih ali odlog za obdobje 24 mesecev (ne preverja se socialnega položaja, vendar je treba predložiti ustrezen instrument zavarovanja). 

    Za odobritev odpisa, odloga ali obročnega odplačevanja davka je potrebno vložiti vlogo.

    Več najdete v DOKUMENTU!