Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Dodatno pojasnilo v zvezi z vročanjem in prevzemanjem odločb NUSZ v portalu eDavki

    Finančna uprava RS (FURS) je 6. maja 2016 začela z elektronskim vročanjem odločb o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) pravnim osebam izključno preko portala eDavki. Tiste, ki svojega digitalnega potrdila nimate in ste zavezanci za plačilo NUSZ opominjamo, da lahko pooblastijo svoj računovodski servis za prevzem te odločbe.

    POZOR: Neplačilo NUSZ bo sprožilo izvršbo na poslovni račun!

    Želite sodelovati z nami ? Izrazite zanimanje in pridobite informacije ---> TUKAJ!

    Pomembno:
    Glede na to, da so bile odločbe vložene v sistem eDavki 6. 5. 2016, se bo torej štelo, da je bila vročitev s tako imenovano fikcijo, opravljena dne 21. 5. 2016. Z naslednjim dnem bodo začeli teči roki za izpolnitev obveznosti ter rok za pritožbo. Tisti zavezanci, ki imajo digitalno potrdilo, pa morajo odločbe prevzeti s podpisom elektronske vročilnice in z dnem podpisa elektronske vročilnice se šteje odločba za vročeno. Če odločbe ne bodo prevzeli, se bo tudi za te štela fikcija vročitve z dnem 21. 5. 2016, zavezanci pa jih bodo po tem datumu lahko videli tudi brez podpisa vročilnice.

    Prevzem odločb lahko izvedejo le zavezanci, ki uporabljajo digitalno potrdilo. Ker pa veliko zavezancev pri poslovanju s Finančno upravo ne uporablja digitalnega potrdila, za potrebe elektronskega poslovanja določijo pooblaščence za vlaganje dokumentov (najpogosteje računovodske servise). Če ti pooblaščenci za vlaganje dokumentov ne nastopajo tudi v vlogi pooblaščencev za vročanje ali nimajo urejenih ustreznih pravic v sistemu eDavki (eVrocanje-OsDok - Osebni dokument), odločb ne morejo prevzeti.

    Vse zavezance, ki doslej še niso pooblaščencem za vlaganje dokumentov (računovodski servisi) v sistemu eDavki dodelili ustreznih pravic za pregled dokumentov iz področja eVročanje, vabimo, da nemudoma izvedejo ustrezne postopke zunanjega pooblaščanja.

    Pri nas so vam naši referenti na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.