Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Na kaj mora biti pri poslovanju pozoren vsak podjetnik

    Optimiziranje stroškov je prvi pogoj za uspešno delovanje vsakega podjetja. Vendar pa je razmišljanje, da se lahko dobro posluje brez računovodskega servisa v veliki večini primerov povsem zmotno in lahko ogrozi obstoj podjetja in opravljanje dejavnosti. Vedeti je namreč treba, da je dobro računovodstvo osnova za uspeh

    Kazni so visoke, posledice nepredvidljive

    Računovodski standardi in postopki so zakonsko zelo natančno predpisani, zato lahko ob samosvojem ravnanju in poslovanju kar po domače podjetnik hitro pride v navzkriž z zakoni. Kazni so visoke, posledice nepredvidljive in velikokrat usodne. Zato je dober računovodski servis nujen člen učinkovitega poslovanja, strošek računovodje pa je krepko nižji kot kazen zaradi nepravilnega poslovanja.

     

    Enako pomembno kot izbira dobrega računovodskega servisa je tudi vprašanje,s kakšno programsko opremo dela računovodja. Vedeti moramo namreč, da so danes pravočasne in kakovostne informacije nujne. Z dobro programsko podporo lahko podjetnik brez posebnega znanja opravi številna opravila, ki jih brez tega ne bi mogel.

     

    Več informacij - več možnosti - boljša odločitev

    Povsem zmotno je tudi mišljenje, da programske rešitve odpirajo čedalje več novih vprašanj in da namesto rešitev prinašajo samo zmedo. Dobri programi prinašajo več možnosti, ki jih zna dober podjetnik pretehtati in sprejeti pravo odločitev. Med drugim se lahko odloči, katera opravila lahko opravi sam in kaj lahko prepusti izbranemu računovodskemu servisu. V veliki večini primerov lahko sam opravi več opravil.

     

    Ne tratimo časa drugih

    Poslovno okolje se hitro spreminja, hitre in natančne informacije so vse pomembnejše. Računovodja obdeluje podatke, pomembne za poročanje državi. Na drugi strani pa podjetnik s programsko opremo spremlja poslovanje, s čimer se lahko hitro in pravilno odloča. Zato mora imeti podjetnik prek programske opreme stalen dostop do podatkov o poslovanju, ne da bi s tem obremenjeval svoj računovodski servis in tratil čas. Vsekakor pa računovodja in podjetnik velikokrat potrebujeta povsem različne informacije.

     

    Z državo ni šale

    Odvečna vsakodnevna tehnična opravila računovodji jemljejo preveč časa, da bi lahko obenem še kakovostno svetoval. Zato je pomembno, da podjetje z dobrimi in s slovensko zakonodajo usklajenimi programskimi rešitvami samo poskrbi za osnovne postopke, ki so povezani z računi in spremlja obveznosti do države.

     

    Napake se nimajo kam skriti

    Računovodski servis lahko z dobro programsko rešitvijo te iste podatke sočasno spremlja in jih upravlja, analizira in daje prave odgovore. Bistvo je v tem, da imata obe strani hkraten dostop do istih podatkov, na podlagi katerih lahko podjetnik sprejema odločitve, računovodski servis pa opozarja na napake oziroma predlaga izboljšave.

    Najbolj ekonomično je, da podjetnik in računovodja uporabljata isto programsko rešitev. Tako se podatki ne vnašajo dvakrat, ampak vsak opravi svoj del.

     

    FinancePro 10.04.2016, SAOP