Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Usposabljanje na delovnem mestu za več kot 4.500 brezposelnih

    Usposabljanje na delovnem mestu za več kot 4.500 brezposelnih

    Na Zavodu za zaposlovanje so danes objavili javno povabilo za usposabljanje 4.525 brezposelnih na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije. Brezposelni si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, delodajalci pa usposobijo kandidate za konkretno delo. Za usposabljanje jim povrnejo upravičene stroške.

    Želite sodelovati z nami ? Izrazite zanimanje in pridobite informacije ---> TUKAJ!

    Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Ponudbo za usposabljanje brezposelnih na delovnem mestu lahko oddajo do porabe razpoložljivih sredstev, najkasneje do 31. 5. 2017 do 13. ure, ko se izteče končni rok za prijavo na povabilo.Ponudbo predložijo osebno ali po pošti v vložišče območne službe, ki je pristojna glede na njihov sedež. Kandidirajo lahko za usposabljanje omejenega števila brezposelnih.

    Na delovnem mestu se usposabljajo brezposelni, ki so starejši od 50 let in najmanj 3 mesece prijavljeni med brezposelnimi. Ravno tako se vključujejo brezposelni, ki so dopolnili 30 let ali več in so najmanj 12 mesecev prijavljeni med brezposelnimi (dolgotrajno brezposelni). Udeleženci usposabljanja so lahko tudi brezposelni v starosti 30 let in več, s končano ali nedokončano osnovno šolo, ki so najmanj 3 mesece prijavljeni med brezposelnimi. 

    Delodajalcem povrnejo upravičene stroške za izvedeno usposabljanje. Za dvomesečno usposabljanje, ki poteka na enostavnih, nezahtevnih in manj zahtevnih delovnih mestih, povrnejo 370 EUR za udeleženca. Za trimesečno usposabljanje, ki se izvaja na zahtevnih in bolj zahtevnih delovnih mestih, pa povrnejo 493 EUR za udeleženca. Delodajalcem iz posebej opredeljenih skupin v javnem povabilu lahko povrnejo samo dejansko nastali strošek za predhodni zdravniški pregled udeležencev. 

    VEČ: Tukaj.