Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Ženske in vodilni položaji

    Približuje se dan žena, zato smo se odločili, da tokratni članek posvetimo ženskam. Dejstvo je, da več žensk na vodilnih položajih pozitivno vpliva na konkurenčnost Evrope. Pozitiven vpliv je viden v večji donosnosti ter rasti podjetja (ugotovitve študij McKinsey in Ernst & Young).

     Želite sodelovati z nami ? Izrazite zanimanje in pridobite informacije ---> TUKAJ!

    In, kako so ženske zastopane na vodilnih položajih v Evropi in Sloveniji? Najdemo kakšne razlike?

    V upravah slovenskih podjetij sedi okoli 30 % žensk, kar je sicer več od povprečja v Evropski uniji (21 %), a kljub temu raziskave kažejo, da ženske napredujejo počasneje, imajo nižje začetne plače, v primerjavi z moškimi tudi njihove plače naraščajo počasneje. Prav tako so v spolno mešanih skupinah ženske le s težavo prepoznane v vlogi vodje, razen če gre za ženske kolektive.

    Sheryl Sandberg, direktorica Facebooka, je v svojem TEDx govoru podala tri konkretne nasvete, kako se kot ženska uveljaviti na vodstvenem položaju:

        1. Zmeraj se počutite enakopravne moškim kolegom, za konferenčno mizo je vaš prostor med njimi in ne za njimi.
       
        2. Na svoji poslovni poti je dobro imeti podporo partnerja, družine, prijateljev – tako pri poslu kot tudi pri gospodinjskih opravilih.


        3. Ne umikajte se v ozadje že leto pred porodniškim dopustom, bodite aktivne do trenutka vašega odhoda. Če imate svoje delo rade in bi bile v njem rade uspešne, vam to ne bo predstavljalo težav.

    Vir: DOBA.si, 2.3.2016