Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    OPOZORILO: V Sloveniji znova aktivni zavajajoci tuji spletni poslovni registri - tokrat imenovan kot European Business Number

    OPOZORILO: V Sloveniji znova aktivni zavajajoci tuji spletni poslovni registri - tokrat imenovan kot European Business Number
    Obveščamo Vas, da je nov val zavajajočega vabljenja k vpisu v tuje spletne poslovne imenike, ko podjetnik misli, da se brezplačno vpisuje v neko bazo, ki ga ne bo nič stala. V resnici pa gre za visoko plačljivo storitev.

    Do sedaj smo imeli opravka z European Union Web-register Republic of Slovenia/ EU WEB register Slovenija, Euco Data, European City Guide, Intercable Verlag, Construct Data Verlag, Expo Guide Mehika, Euro Bussines Guide, ali World Bussines Guide in še kdo, ki so na videz videti kot brezplačna storitev, a številni naši podjetniki pri podpisu obrazca velikokrat spregledajo droben tisk, kjer pa je navedeno, da se ob podpisu zavezujejo k sklenitvi triletne pogodbe in plačilu letnega prispevka 873 evrov.

    Sedaj  se je našel spletni imenik, ki se imenuje EUROPEAN BUSINESS NUMBER, ki na zelo podoben način »vabi«, vendar še bolj prefirgano oz. zavajajoče. Njegova »limanica« je, da bo ta, ki bo izpolni podatke, dobil t.i. EVROPSKO POSLOVNO ŠTEVILKO. Kakšna je to številka? Ker ljudje to ne poznajo oz niso dovolj pozorno, hitro dobijo občutek, da  je to neka številka, ki jo v EU rabiš. TO PA NI RES!!!! In ko ti zavedeni izpolnijo in podpišejo obrazec. na drugi strani praviloma spregledajo zelo droben tekst, da so pravzaprav izpolnili  NAROČILO za objavo na portalu poslovnega imenika European Business Number, torej portalu tako imenovanega spletnega imenika. V tem drobnem tisku nadalje piše, da si se s tem prijavil ne samo za eno leto, temveč za 3 leta, in sicer za ceno 677 EUR na leto.

    Želite sodelovati z našim računovodski servisom ? UGODNO - TUKAJ!

    Pri European Business Number gre najverjetneje za isto združbo, kot so že zgoraj navedeni, npr. Intercable Verlag itd., le da si je nadela znova novo ime.  Prav tako ima sedež v Hamburgu.
    Pred kakršnim koli podpisom in izpolnitvijo podatkov vam svetujemo, da se podučite, kaj podpisujete in kaj to za vas pomeni. Če ste v dvomih, se najprej obrnite na nas. Skupaj bomo preverili ponudnika in vam svetovali.  Kajti ko je enkrat formular izpolnjen in poslan nazaj, kar pa je v bistvu naročilnica, mu  sledi račun ...

    Znova apeliramo: nihče naj nič ne podpiše, dokler dokument prej natančno ne prebere in prouči in ugotovi za kaj gre.
    Hkrati prosim vse, ki ste dobili kakršnekoli zavajajoče ponudbe, da posredujete te informacije na lokalne obrtne zbornice. Če imate kakršno koli dokumentacijo o tem (obrazce, formularje) vas prav tako prosim, da jih posredujete. Ker le-tako lahko preprečimo/opozorimo člane, da naj bodo pozorni in ne nasedajo "ugodnim" ponudbam.

    http://www.ooz-sg.si - OOZ Slovenj Gradec