Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Kdaj boste pavšalisti lahko oddali obračune za lani

    Na voljo je nov program za obračun davka tako za podjetja kot za samostojne podjetnike

    Ker je davkarija morala prilagoditi svoj program nekaterim spremembam pri oddajanju obračuna davkov od dohodkov pravnih oseb in dohodnine za podjetnike, stari program ni bil vedno primeren. Zdaj je na voljo novi program. Podjetniki, ki ste tudi pavšalisti, boste lahko obračune sicer po novem oddali šele 17. marca, podjetja pa jih lahko že oddate.

    Če ste obračun za 2013 oddali na stari verziji 5.0.0.19, morate v primeru popravka obračuna davka to storiti na novi različici Silvester Pelias 6.0.0.6.

    Težave s starim programom naj bi sicer imeli večinoma pavšalisti oziroma tista podjetja in podjetniki, ki svojo davčno osnovo ugotavljate glede na normirane stroške. Gre za podjetja in osebe, ki letno nimate več kot 50 tisoč evrov prihodkov in ste se sama odločila za pavšal. Torej je vaša davčna osnova 30 odstotkov prihodkov. Podjetjem je bil nov program na voljo že minuli teden, podjetnikom pa od danes naprej, čeprav bodo obračune lahko oddajali šele po 17. marcu. Obračun morate oddati do konca marca (oziroma tri mesece po zaključku poslovnega leta).

    Zakaj šele po 17. marcu? Na Dursu pojasnjujejo: "Že od danes naprej lahko program stranke uporabljajo, si obračun pripravijo. Ne morejo ga pa še oddati prek sistema eDavki, saj so potrebne še določene prilagoditve." To naj bi bilo urejeno 17. marca.

     

    Finance.si, 04.03.2014 Tanja Smrekar Iskrić