Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Država nad sivo ekonomijo s povečanjem administrativnega dela

    Od 1. januarja 2014 je treba za vsa izplačila potnih stroškov in drugih materialnih stroškov poročati državi. To terja od podjetij dodatne obdelave, zbiranje novih podatkov in njihovo poročanje. Za tiste, ki nimajo ustreznih programskih rešitev to predstavlja veliko dodatnega dela.

    Če se še niste pripravili  na napovedano omejitev plačevanja z gotovino. Vlada RS je decembra 2013 prejela drugi sveženj ukrepov obvladovanja sive ekonomije in sprejela sklep, da se do 31. 3. 2014 pripravita predpisa za dodatno omejitev gotovinskega poslovanja in obvezno uporabo registrskih blagajn oziroma podobne opreme za izdajanje računov v vseh primerih, ko ponudniki blaga in storitev dobivajo plačilo v gotovini.

    »Konkretno to pomeni, da v večini primerov računov ne bo mogoče več pripravljati v Excelu, Wordu ali na paragonskih blokih, temveč jih bo treba izdelovati v programih za izdajo računov.

    Rešitev lahko dobite tudi pri nas. Več na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

    www.MladiPodjetnik.si