Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Kmalu denar za mlada inovativna podjetja

    GEN-I je objavil razpis za večjo energijsko učinkovitost pri pravnih osebah in podjetnikih. Razpis zajema samo dva ukrepa, in sicer izvedbo razširjenega energetskega pregleda podjetja (objekta) ter izvedbo programov informiranja in ozaveščanja.
    Na voljo je le 50 tisoč evrov, upravičeni stroški naložbe pa morajo znašati vsaj 3.500 evrov in ne smejo presegati 10 tisoč evrov.
    Slovenski podjetniški sklad je prejšnji teden objavil novico, da zapirajo razpis P7 - mikro krediti za mikro in mala podjetja, saj so do objave zaprtja prejeli več kot 500 vlog, ki so v skup¬nem znesku krepko presegale razpisanih pet milijonov evrov.

    Napovedi razpisov
    V bližnji prihodnosti je napovedanih kar nekaj zanimivih razpisov za povratna in nepovratna sredstva. Slovenski regionalno razvojni sklad za leto 2014 načrtuje objavo naslednjih razpisov:
    •    za ugodna posojila za podjetništvo,
    •    za dodeljevanje ugodnih posojil občinam,
    •    za dodeljevanje posojil za primarno kmetijsko pridelavo,
    •    za predfinanciranje projektov z odobrenimi evropskimi sredstvi,
    •    za dodeljevanje sredstev projektom na območju avtohtonih narodnih skupnosti.

    Za zagon inovativnega podjetja
    Slovenski podjetniški sklad je objavil napoved razpisa P2 - subvencije za zagon podjetij, ki bo v uradnem listu predvidoma objavljen 14. februarja 2014. Razpis je namenjen sofinanciranju delovanja mladih inovativnih podjetij z visoko ravnjo znanja, potencialom hitre rasti, z ekspertnim znanjem zaposlenih in zasedanjem globalnih tržnih niš. Podjetja, ki se želijo prijaviti na razpis, morajo biti ustanovljena med 1. januarjem 2013 in 28. februarjem 2014, za stroške, ki so namenjeni razvoju podjetja in uspešnemu prenosu razvojnih idej, pa lahko prejmejo v treh letih 54 tisoč evrov.

    Garancije za bančna posojila
    V bližnji prihodnosti lahko pričakujemo objavo razpisa P1 - garancije sklada za banč¬ne kredite s subvencijo obrestne mere. Slovenski podjetniški sklad bo pri tem razpisu upošteval bilančne podatke za leto 2013, kar pomeni, da lahko prve roke za prijavo na razpis pričakujemo aprila.
    Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je za april 2014 napovedalo Ukrep 112 - pomoč mladim prevzemnikom kmetij. Na razpis se lahko prijavijo osebe med 18. in 40. letom starosti, ki so v manj kot 16 mesecih oddaje vloge na javni razpis prevzele kmetijo. Prevzem kmetije je lahko v obliki dedovanja, kupoprodajne pogodbe, darilne pogodbe...

     


    1.02.2014  00:01  /  Finance 29/2014; Martina Anderlič , Tiko Pro