Kratke zanimivosti

  Zadnji zanimivosti

  Naključni zanimivosti

  torek, 05. junij 2018 Obdavčitev v nagradnih igrah
  torek, 29. maj 2018 Bonitetne ocene AJPES

  Sledite nas

  Računovodstvo in varovanje podatkov

  Zasebnost in pravica do zasebnosti vsakega posameznika, je danes ena temeljnih pravica vseh, tudi zaposlenih v vašem podjetju, kot tudi (ne pozabimo) , tudi pravica lastnika in direktorja podjetja.  

  Finance so v poslovnem svetu občutljiva tema. V številnih mikro in malih poslovnih subjektih in družinskih podjetjih ( Družinsko podjetništvo ) se podjetniki pogosto srečajo z dejstvom, da je potrebno vsak EUR dvakrat ali trikrat pretehtati, preden ga lahko zapravijo naprej ali pa porabijo za lastne potrebe. 

  V sled tega so tudi finančno – računovodske storitve nemalokrat izbrane neplanirano, po možnosti v prvi najcenejši možnosti. Raziskave kažejo, da kar precej zgoraj naštetih tipov podjetij za finančno – računovodske storitve uporablja kar : 
  - znanko »iz sosednjega bloka«, ki po službi še nekaj počne; 
  - družinskega člana;
  - življenjskega partnerja.

  PRIPOROČAMO: Brošura ZRS: Kdo pa vam vodi poslovne knjige?

  Ob pričetku poslovanja se malokdo vpraša ali pa je to najboljša rešitev  ( Računovodstvo v družinskih podjetjih ), kasneje pa se slej ali prej podjetniki pričnejo zavedati, da je finančna funkcija ena najpomembnejših, če ne celo najpomembnejša funkcija podjetja pri kateri ni prostora za čustvene, neargumentirane odločitve in nestrokovno obravnavanje poslovnih dogodkov. 
  Ena izmed prednosti zunanjega računovodstva je seveda tudi tajnost finančnih podatkov, zasebnost prejemkov in seveda natančno določene pravice dostopnosti do finančno-računovodskih podatkov, glede na funkcijo v podjetju. 


  Poenostavljeno, povedano v domačem jeziku. Ob kakšnem večjem poslu, uspešno dokončanem v malem ali družinskem podjetju se posledično pojavijo tudi večji prihodki, ki pa lahko ob nejasno razmejenih pristojnostih pomenijo tudi večje apetite in želje pri ostalih zaposlenih ali celo družinskih članih, seveda pa v obratnem primeru, ko se pojavi pomanjkanje sredstev to breme pade predvsem na direktorja oz. lastnika podjetja. 

  S pravilno izbiro računovodskega servisa in razmejitvijo pristojnosti tudi do takšnih neljubih dogodkov ne bo več prihajalo.

  PRIPOROČAMO: Prednosti in slabosti zunanjega računovodstva 

  Skoraj zagotovo se je večina vas podjetnikov že srečala s podobnimi težavami, zato si vsaj nekaj minut razmisleka zasluži »finančna funkcija« v vašem podjetju.

  Na voljo smo vam  za neobvezujoč sestanek ali  Preizkusite nas »BREZPLAČNO«

   

  Izpostavljeni članki

  torek, 02. julij 2019 Pravice in obveznosti pri zaposlitvi za krajši delovni čas od polnega

  V praksi se večkrat zgodi, da se pojavi potreba po zaposlitvi delavca v manjšem obsegu in ne za polni delovni čas, pri čemer imajo največkrat v mislih zaposlitev s polovičnim delovnim časom v obsegu 20 ur...

  Preberi več...

  Prijazno osebje

  COM_CONTACT_IMAGE_DETAILS

  Hinko Kašnik

  Direktor

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Slika stika

  Mateja Kašnik

  Samostojni referent

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  COM_CONTACT_IMAGE_DETAILS

  Lucija Verovnik

  Samostojni referent

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Slika stika

  Vesna Todić

  Samostojni referent

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Več