Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Kako določiti TRR za vračilo dohodnine ?

    Dohodnina je davek od dohodkov fizičnih oseb. Obdavčeni so vsi dohodki, razen tisti, ki se ne štejejo za dohodke po Zakonu o dohodnini (dediščine, dobitki od iger na srečo …) in tisti, ki so po navedem zakonu oproščeni plačila dohodnine (otroški dodatek, dodatek za veliko družino, določene pomoči in subvencije …).  
    Rezident RS je zavezan za plačilo dohodnine od svetovnega dohodka; to je od dohodka z virom v in izven Slovenije.  Nerezident RS je zavezan za plačilo dohodnine od dohodka z virom v Sloveniji. Kdaj se šteje, da ima dohodek vir v Sloveniji je opredeljeno v Zakonu o dohodnini.

    Vsem zavezancem, ki ne bodo predložili izjave o določitvi TRR, se bo vračilo preveč plačane dohodnine izvršilo tako kot do sedaj, in sicer, na zadnji veljavni TRR zavezanca, odprt pri banki v Sloveniji, s katerim razpolaga Finančna uprava Republike Slovenije v svojih uradnih evidencah.

    Izjavo o določitvi transakcijskega računa (TRR) za vračilo preveč plačane dohodnine vložijo le tisti zavezanci, ki NE želijo, da se jim vračilo izvrši na njihov zadnji veljavni TRR odprt pri banki v Sloveniji.

    Obrazec najdete : TUKAJ.