Novice

  Podjetje

  PRISTAR d.o.o.
  Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

  PE Ravne na Koroškem
  Koroška cesta 7
  2390 Ravne na Kor.

  Pristar Koroška d.o.o.
  Trg 36, 2391 Prevalje

  Davčna številka: 95580085
  TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

  Hiter kontakt

  Brezplačno učenje slovenskega jezika

  Programi učenja slovenskega jezika so namenjeni vsem tistim, ki niste državljani države članice EU in imate dovoljenje za stalno prebivanje, ter vašim družinskim članom z dovoljenjem za začasno prebivanje na podlagi združitve družine.


  Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

  --> ABC izbire računovodstva za prihodnost
  --> Varno v svet podjetništva. Skupaj s Pristar.
  --> Zahtevaj ponudbo


  Vprašajte preko VIBER klepetalnika

  Programi učenja slovenskega jezika
  --> Programi brezplačnega učenja slovenskega jezika 

  Brezplačni program učenja slovenskega jezika, v katerega so vključene tudi vsebine poznavanja slovenske družbe se imenuje program Začetna integracija priseljencev. Izvaja se v obliki 180-, 120- in 60-urnega tečaja – odvisno od tega, koliko časa tujci že prebivajo v RS in katero vrsto dovoljenja za prebivanje imajo izdano. Pri upravni enoti, kjer imate prijavljeno stalno ali začasno prebivališče, vložite zahtevek za izdajo potrdila o izpolnjevanju pogojev za udeležbo v tem programu. 

  Do brezplačne udeležbe v programu ste upravičeni državljani tretjih držav, ki:

  • v RS prebivate na podlagi dovoljenja za stalno prebivanje in vaši družinski člani, če imajo v RS izdano dovoljenje za prebivanje z razlogom združitve družine,

  • imate izdano dovoljenje za začasno prebivanje neprekinjeno vsaj 24 mesecev in vaši družinski člani, če prebivajo z namenom združitve družine,

  • ste družinski člani slovenskega državljana ali državljana EGP in v RS prebivate na podlagi dovoljenja za prebivanje za družinskega člana,

  • v RS prebivate na podlagi dovoljenja za začasno prebivanje, izdanega z veljavnostjo najmanj enega leta.


  Preizkus znanja slovenskega jezika na osnovni ravni
  Do brezplačnega prvega preizkusa znanja iz slovenskega jezika ste upravičeni vsi, ki ste se udeležili programa učenja slovenskega jezika v obsegu 180 ali 120 ur in ste bili v programu prisotni vsaj 80 % ur. Evidenco prisotnosti vodi izvajalec programa.
  Do udeležbe v brezplačnih programih niste upravičeni državljani tretjih držav, ki ste končali šolanje na katerikoli stopnji v Republiki Sloveniji, ste vključeni v redni izobraževalni program v Republiki Sloveniji ali ste že pridobili potrdilo o uspešno opravljenem izpitu iz znanja slovenskega jezika na vsaj osnovni ravni.

  Za udeležbo v programih se prijavite na upravni enoti, kjer imate prijavljeno stalno oz. začasno prebivališče. V kolikor izpolnjujete pogoje, vam bo upravna enota izdala potrdilo, s katerim se boste zglasili pri izbranem izvajalcu programa.

  Zahtevki za udeležbo v programih in seznam izbranih izvajalcev so dostopni tudi na spletnem portalu Ministrstva za notranje zadeve: Informacije za tujce.

  Mini slovar slovenskega jezika --> TUKAJ.

  Več informacij :
  080 20 55 
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.