Novice

  Podjetje

  PRISTAR d.o.o.
  Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

  PE Ravne na Koroškem
  Koroška cesta 7
  2390 Ravne na Kor.

  Pristar Koroška d.o.o.
  Trg 36, 2391 Prevalje

  Davčna številka: 95580085
  TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

  Hiter kontakt

  Ustanovitev podjetja prek spleta

  Vas zanima, kako hitro, lažje in enostavneje ustanoviti podjetje kar preko spleta? Predstavljamo vam nekaj pogojev o ustanovitvi družbe z omejeno odgovornostjo preko portala e-VEM.
  Portal e-VEM je državni portal za podjetja in podjetnike. Njegov namen je, uporabnikom omogočiti čim lažje, enostavno, hitro in brezplačno poslovanje z javno upravo.
  Družba z enim ustanoviteljem se sedaj lahko registrira preko oddaljenega dostopa (e-VEM portala), kjer aplikacija družbeniku samodejno odpre elektronsko knjigo sklepov. Storitve Državnega portala za poslovne subjekte e-VEM so brezplačne in jih lahko uporabljajo vsi posamezniki, ki imajo v spletnem brskalniku nameščeno eno izmed kvalificiranih digitalnih potrdil za preverjanje identitete in elektronsko podpisovanje dokumentov overiteljev.


  KDO in KDAJ lahko ustanovi d.o.o. preko portala e-VEM?
  Ustanovitev lahko izvede fizična oseba (edini družbenik enoosebne d.o.o., ki jo ustanavlja), ki je vpisana v centralni register prebivalstva (ima EMŠO), če so izpolnjeni naslednji pogoji:
  -edini družbenik je fizična oseba, ki je vpisana v centralni register prebivalstva (ima EMŠO) in ki ima kvalificirano digitalno potrdilo;
  -edini družbenik sprejme akt o ustanovitvi na obrazcu VEM;
  -edini družbenik je hkrati edini poslovodja (direktor) družbe;
  -edini družbenik vplača celotni osnovni vložek v denarju (najnižji znesek je 7.500 evrov) in pred vložitvijo predloga za vpis na sodišče.

  Zavod mladi podjetnik, 25.10.2010, http://mladipodjetnik.si/, Avtor: Verlag Dashöfer