Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Finančna uprava RS prisotna na terenu – preverjanje podlag za delo in izdajanja računov

    Zavezanci, ki opravljajo dejavnosti, kjer so sproščeni ukrepi zaradi epidemije, so dolžni poslovati skladno z davčno zakonodajo. Finančna uprava RS svoje nadzorne aktivnosti najprej usmerja v preventivno delovanje in s prisotnostjo na terenu vpliva na davčno kulturo. Namen nadzora ni izrekanje glob, zato pozivajo zavezance, da pri svojem poslovanju uredijo podlage za delo z zaposlenimi in izdajajo in potrjujejo račune.

    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?


    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo


    POMEBNO V ČASU EPIDEMIJE: 
    --> ZADNJE NOVICE - Koronavirus, podjetništvo, espe, s.p., čakanje, subvencije, pomoč
    --> Pristar je 24 ur/dnevno na voljo pogodbenim partnerjem preko posebnih komunikacijskih linij

     

    Od 20. 4. 2020 naprej Vlada Republike Slovenije z dopolnitvami Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 25/20) sprošča omejitve v vse večjem obsegu. Med drugim je bila sproščena tudi prodaja blaga v manjših prodajalnah, različne storitvene dejavnosti, kot so gostinstvo, raznovrstne servisne dejavnosti, storitve na področju dejavnosti higienske nege. Na navedenih področjih Finančna uprava RS prejema vse več prijav zaznanih kršitve, prav tako velja, da so to dejavnosti,  kjer smo v preteklosti zaznavali največ kršitev na področju izdaje in davčnega potrjevanja računov.

    FURS pravi, da se zavedajo, da  je izbruh epidemije COVID-19 v veliki meri negativno vplival na poslovanje davčnih zavezancev in da ti večinoma poslujejo v zmanjšanem obsegu, vendar pa je v primeru opravljanja dejavnosti potrebno upoštevati obveznosti, ki izhajajo iz davčne zakonodaje. Praksa, kjer na izrecno zahtevo kupcev, zavezanci zavračajo izdajo računa, je nesprejemljiva. Prav tako je nesprejemljivo, da delo opravljajo delavci, ki niso ustrezno vključeni v zavarovanje in gre za zaposlovanje na črno.

    Posledično Finančna uprava Republike Slovenije napoveduje prisotnost na terenu ter spremljanje pravilnosti izvajanja davčnega potrjevanja računov. Z navedenim obvestilom želijo zavezance preventivno opozoriti, da uredijo podlage za delo z zaposlenimi in uskladijo svoje poslovanje s predpisi, ki določajo izdajo in davčno potrjevanje računov.

    NE SPREGLEJTE:  
    --> VIBER skupina z aktualnimi informacijami --> https://bit.ly/2JLdi0B
    --> Vedno ažurne in aktualne informacije --> https://bit.ly/3dpowWn
    --> 24/7 osebno chat svetovanje preko VIBER / WhastApp --> http://bit.ly/3dbeFD9

    VIR: FURS