Novice

  Podjetje

  PRISTAR d.o.o.
  Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

  PE Ravne na Koroškem
  Koroška cesta 7
  2390 Ravne na Kor.

  Pristar Koroška d.o.o.
  Trg 36, 2391 Prevalje

  Davčna številka: 95580085
  TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

  Hiter kontakt

  Ukrepi za samozaposlene

  Prišli smo do seznama ukrepov, ki bodo na voljo tudi za samozaposlene in ostale s.p.-je. Zagotovo je trajalo nekaj časa, da so ukrepe pripravili, glede na odzive pa so sedaj pripravljeni veliko bolj priročno in v obliki, da bo podjetnikom in espejem pomagali takoj.

  Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?


  --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
  --> Zahtevaj ponudbo


  POMEBNO V ČASU EPIDEMIJE: 
  --> ZADNJE NOVICE - Koronavirus, podjetništvo, espe, s.p., čakanje, subvencije, pomoč
  --> Pristar je 24 ur/dnevno na voljo pogodbenim partnerjem preko posebnih komunikacijskih linij


  Pri teh ukrepih so mišljeni samostojni podjetniki in druge samozaposlene osebe, direktorji družb z enim zaposlenim, zavarovani pod šifro 040. Torej vsi, razen popoldanski espeji. Zaposleni pri espejih, ki bi izgubili delo, padejo pod ukrepe za zaposlene na čakanju.

  • samozaposleni, ki zaradi krize ne morejo opravljati dejavnosti ali jo opravljajo v občutno zmanjšanem obsegu, so upravičeni do ​mesečnega temeljnega dohodka ​v višini 70 odstotkov neto minimalne plače;
  • v tem obdobju ​se jim odpišejo prispevki​. Prispevke zanje v tem obdobju v obe blagajni nakazuje država, ​pravice zavarovancev in prihodki blagajn pa se ohranjajo​. Višina prispevkov za krizno leto se določi na podlagi izkazanega dobička po koncu leta;
  • do odmere dohodnine za leto 2020 se ​odloži plačilo akontacije dohodnine, torej do pomladi prihodnje leto;

  Do izredne pomoči oz teh ukrepo so upravičeni tisti, ki ​s posebno javno dostopno izjavo​ razglasijo prizadetost zaradi krize – tako naj bi se skrajšala birokracija pred ugotavljanjem upravičenosti do pomoči. Vendar pa bodo nadzorni mehanizmi pozneje ugotavljali resničnost izjav – če bodo ugotovili, da je izjava vsebovala neresnične podatke, bodo morali pomoč vrniti​.

  Že prejšnji teden je bila uzakonjena možnost odloga plačevanja vseh obveznosti iz posojil (ne pa tudi lizinga!) pri slovenskih bankah in hranilnicah do 12 mesecev.

  Na to temo smo že pisali:
  Prvi predlogi za zaščito samozaposlenih
  Možnosti za samozaposlene v trenutni situaciji ?

  VIR: Lastni, Finance.si