Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    V veljavi nova pravila za spletne trgovce

    Za podjetja in trgovce, ki pri poslovanju uporabljajo spletne platforme, vključno s spletnimi tržnicami, spletnimi mesti za rezervacije, trgovinami z aplikacijami in iskalniki, v veljavo stopajo nova pravila. Evropska komisija želi z njimi vzpostaviti pravičnejše, preglednejše, bolj inovativno in zaupanja vredno okolje.

    --> Računovodstvo za spletne trgovine

    Nova pravila bodo zagotovila, da bodo podjetja, ki prodajajo blago in storitve po vsej Evropi, bolje obveščena o spletnih praksah in da se bodo lahko zanesla na jasna pravila in učinkovite mehanizme reševanja sporov.
    Enotni sklop pravil na ravni EU določa obveznosti za spletne platforme in iskalnike na enotnem trgu, zaradi česar podjetja lažje razumejo svoje pravice, zlasti glede razvrščanja rezultatov iskanja, dostopa do podatkov in reševanja sporov.
    Enotna pravila zaradi boljše konkurence in s tem večje izbire blaga in storitev, boljše kakovosti in nižjih cen, bodo prinesla koristi tudi potrošnikom.
    Pravila se bodo neposredno uporabljala od 12. julija 2020 v vseh državah članicah EU. Uredba je sicer prvi korak in del tekočega dela komisije v zvezi s hitro rastočim gospodarstvom spletnih platform. Med ukrepi je tudi nov observatorij EU za gospodarstvo spletnih platform, ki bo med drugim spremljal izvajanje novih pravil.

    VIR: STA, 31. 7. 2019, sta.si