Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Subvencij za samozaposlitev ni le začasno, v prihodnje bodo

    Zavod RS za zaposlovanje je nehal pošiljati brezposelne na priprave za subvencijo za samozaposlitev

    Zaradi velikega zanimanja za subvencijo za samozaposlitev je zmanjkalo sredstev, a država zagotavlja, da bodo te subvencije tudi v prihodnje. Samozaposleni morda dobijo tudi svetovalno podporo.

    Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) bo proučilo možnosti za pridobitev dodatnih sredstev za spodbujanje samozaposlovanja v letu 2011 v okviru razporeditev sredstev operativnega programa razvoja človeških virov ali v okviru morebitnega rebalansa proračuna za leto 2011.

    Ministrstvo pa bo glede na precejšnje zanimanje brezposelnih oseb za spodbude za samozaposlovanje tudi v prihodnjih letih zagotavljalo sredstva v okviru aktivne politike zaposlovanja za ta namen.

    Z republiškega zavoda za zaposlovanje pojasnjujejo, so za letos predvidena sredstva glede na vključitve v program zaradi velikega zanimanja brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve, katerih zaposlitev je ogrožena, že v celoti rezervirana. Zato so morali začasno ustaviti novo vključevanje v svetovalne intervjuje in delavnice za samozaposlitev. Nadaljevali bodo takoj, ko bodo zagotovljena dodatna sredstva.

    Vsi brezposelni, ki so že opravili priprave na samozaposlitev in se bodo samozaposlili najpozneje v 90 dneh po obisku delavnice, bodo prejeli predvidenih 4.500 evrov subvencije za samozaposlitev.

    Vir in informacije: Finance, 5.4.2011, http://www.finance.si/, Avtor: Stane Petavs