Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Potrebujete zastonj poslovno pisarno v Moskvi?

    Na slovenskem veleposlaništvu v Moskvi so včeraj odprli prvo poslovno pisarno ministrstva za zunanje zadeve (MZZ) v tujini. Komu je namenjena? Kdo in kako jo bo lahko uporabljal?

    Pisarna je namenjena vsem podjetnikom, registriranim v Sloveniji, ki opravljajo dejavnost v interesu slovenskega gospodarstva. Med te bodo šteli proučevanje poslovnih priložnosti na ruskem trgu, izvajanje študij o izvedljivosti projektov, poslovna pogajanja in dejavnosti, ki pripomorejo k širjenju trga za slovenske proizvode, spodbujanju izvoza in tujih vlaganj pri nas, odpiranju novih delovnih mest v Sloveniji, prenosu novih znanj in tehnologij ter prestrukturiranju slovenskih podjetij.
    Prednost bodo imela mala in srednja podjetja. Če bo za najem veliko povpraševanje, bo izbor opravil direktorat za gospodarsko diplomacijo MZZ, na predlog veleposlaništva in v posvetovanju z gospodarsko ali obrtno zbornico oziroma drugim reprezentativnim združenjem.

    Kaj in zakaj bo vse zastonj?
    Poslovnežem bo na voljo pisarna z osnovno opremo, telefonom in priključkom za internet, kar naj bi novincem na ruskem trgu olajšalo začetek poslovanja in raziskovanja poslovnih priložnosti ter prihranilo čas in denar. Prednost poslovne pisarne - naslednje bodo odprli na veleposlaništvu v Indiji ter na konzulatih v Istanbulu in Šanghaju - je tudi možnost neposredne pomoči ekonomskega svetovalca in preostalega osebja diplomatsko-konzularnega predstavništva, vključno s tajnico. Nad projektom bedi direktorat za gospodarsko diplomacijo MZZ, kjer so na voljo tudi dodatne informacije: http://www.mzz.gov.si/.

    Vir in informacije: Finance, 17.2.2011, http://www.finance.si/, Avtor: Ilinka Todorovski