Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Subvencije v letu 2011

    Država količine razpisanih sredstev naj ne bi spreminjala
    Država je letos prek subvencij, garancij za ugodnejša bančna posojila in druge podpore podjetnikom namenila dobrih 270 milijonov evrov. Pogledali smo, na katere razpise in sredstva podjetniki lahko računate v prihodnjem letu.
    Od navedenih 276 milijonov evrov je sicer 185 milijonov za razpis za razvojne centre slovenskega gospodarstva. Pogodbe za razvoje centre bo ministrstvo za gospodarstvo z izbranci sklenilo prihodnje leto. Brez tega razpisa je bilo podjetnikom na voljo 91 milijonov evrov. Koliko sredstev bo država podjetnikom namenila prihodnje leto, ta hip še ni znano, na gospodarskem ministrstvu pa pravijo, da si bodo prizadevali za ohranitev tega zneska.

    V turizmu razpisov ne bo, espejem več subvencij
    Na področju turizma je bilo letos podjetjem izplačanih 27 milijonov evrov nepovratnih sredstev, in sicer v okviru razpisov iz preteklih let. V letu 2011 se bodo izplačila nadaljevala - znašala naj bi 18 milijonov evrov, novih razpisov pa na gospodarskem ministrstvu letos ne načrtujejo.
    Na ministrstvu za delo medtem predvidevajo, da bodo podjetjem letos v okviru aktivne politike zaposlovanja izplačali za 48 milijonov evrov subvencij. Povečuje se količina subvencij za samozaposlene. Letos je bilo na voljo deset milijonov, prihodnje leto pa naj bi jih bilo 12 milijonov.

    Podjetniškemu skladu denar ostaja
    Za pomoč malim in srednjim podjetjem bo Slovenski podjetniški sklad v letu 2011 na novo razpisal okoli 87 milijonov evrov. Če upoštevamo še neporabljena sredstva za garancije in lastniško financiranje z letošnjih razpisov, ki jih bodo odobrili prihodnje leto, bodo razdelili skoraj 111 milijonov evrov. Večino sredstev namenjajo garancijam za bančna posojila.

    Vir in informacije: Finance, 13.12.2010, http://www.finance.si/, Avtor: Jure Ugovšek, Jurij Šimac