Hitrejši vstop mladih na trg dela

Natisni

Zaposlitev za nedoločen čas in krepitev veščin ob pomoči mentorja za mlajše od 26 let, ki ste prijavljeni v evidenci brezposlenih. Delodajalci za vašo zaposlitev prejemajo mesečno subvencijo, ki se izplačuje 18 mesecev.

FB Pristar računovodski servis | Instagram Pristar FB Pristar Koroška |

V zaposlitev se lahko vključite brezposelni mladi, stari do vključno 25 let, ki ste prijavljeni v naši evidenci (ne glede na trajanje brezposelnosti).

Prednost pri vključevanju imate tisti, ki:
- v zadnjih 2 letih še niste bili vključeni v noben program,
- ste dlje časa prijavljeni med brezposelnimi ali
- imate socialne in zdravstvene ovire pri zaposlovanju.

Delodajalec za vašo zaposlitev prejme 18 mesečnih subvencij po:
- 300 EUR na mesec, če ste stari do vključno 25 let,
- 360 EUR na mesec, če ste stari do vključno 25 let, pri čemer ste bili prijavljeni v evidenci brezposelnih vsaj 12 mesecev brez prekinitve ali imate največ osnovnošolsko izobrazbo,
- 420 EUR na mesec, če ste stari do vključno 25 let in ste bili prijavljeni v evidenci brezposelnih vsaj 12 mesecev brez prekinitve in imate največ osnovnošolsko izobrazbo.

Sorazmerno nižjo subvencijo izplačamo delodajalcu za zaposlitev invalida, ki v skladu z odločbo o invalidnosti lahko opravlja delo le krajši delovni čas.

Izplačevanje subvencije poteka največ 18 mesecev.

Mesečna subvencija se zviša za 70 EUR, če vas delodajalec s prvim dnem zaposlitve vključi v kolektivno prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje.

Več: TUKAJ.