Javni razpis za za dodeljevanje garancij ugodnih bančnih kreditov - Koroška

Natisni

Javni razpis za dodeljevanje garancij ugodnih bančnih posojil za pospeševanje razvoja podjetništva v koroški regiji: sodelujejo lahko podjetja in samostojni podjetniki, ki imajo sedež dejavnosti na območju občin Črna na Koroškem, Mežica, Prevalje, Ravne na Koroškem, Dravograd, Slovenj Gradec, Mislinja, Vuzenica, Muta in Radlje ob Dravi. Prosilec lahko odda vlogo za izdajo jamstva za posojilo do 85 tisoč evrov, jamstvo lahko znaša 50 ali 80 odstotkov posojila.

RRA Koroška d.o.o. izvaja Garancijsko shemo za Koroško, ki so jo ustanovile občine Slovenj Gradec, Mislinja, Črna na Koroškem, Mežica, Prevalje, Ravne na Koroškem, Dravograd, Muta, Vuzenica in Radlje ob Dravi.
V letu 2022 so objavili Javni razpis za dodeljevanje garancij ugodnih bančnih kreditov za pospeševanje razvoja podjetništva v Koroški regiji.
Upravičenci so:
 mikro, mala podjetja, samostojni podjetniki, društva, zavodi, zadruge in socialna podjetja, ki dostopajo do ugodnih kreditov in garancij za investicije do 8 let, obratna sredstva in predfinanciranje projektov do 3 let.

Višina garancije: 50% za investicije in 80% za obratna sredstva in predfinanciranje projektov.
Razpisan kreditni potencial znaša 767.677,00 EUR.                                                   


Sodelujoče banke z naslednjimi pogoji: Delavska hranilnica d.d.: 6 mesečni EURIBOR + 1,75% pribitka.
Za vse dodatne informacije so vam na voljo na tel.št. 059-085-180 (email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Rok za oddajo vlog
Razpis je odprt do 31. 12. 2022 oz. do porabe sredstev. Upravičenci lahko oddajo vloge od dneva objave naprej.
Popolne vloge bo obravnaval Kreditni odbor GSK praviloma enkrat mesečno.

Razpisna dokumentacija : TUKAJ.