Brezplačno učenje slovenskega jezika

Natisni

Programi učenja slovenskega jezika so namenjeni vsem tistim, ki niste državljani države članice EU in imate dovoljenje za stalno prebivanje, ter vašim družinskim članom z dovoljenjem za začasno prebivanje na podlagi združitve družine.


Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

--> ABC izbire računovodstva za prihodnost
--> Varno v svet podjetništva. Skupaj s Pristar.
--> Zahtevaj ponudbo


Vprašajte preko VIBER klepetalnika

Programi učenja slovenskega jezika
--> Programi brezplačnega učenja slovenskega jezika 

Brezplačni program učenja slovenskega jezika, v katerega so vključene tudi vsebine poznavanja slovenske družbe se imenuje program Začetna integracija priseljencev. Izvaja se v obliki 180-, 120- in 60-urnega tečaja – odvisno od tega, koliko časa tujci že prebivajo v RS in katero vrsto dovoljenja za prebivanje imajo izdano. Pri upravni enoti, kjer imate prijavljeno stalno ali začasno prebivališče, vložite zahtevek za izdajo potrdila o izpolnjevanju pogojev za udeležbo v tem programu. 

Do brezplačne udeležbe v programu ste upravičeni državljani tretjih držav, ki:


Preizkus znanja slovenskega jezika na osnovni ravni
Do brezplačnega prvega preizkusa znanja iz slovenskega jezika ste upravičeni vsi, ki ste se udeležili programa učenja slovenskega jezika v obsegu 180 ali 120 ur in ste bili v programu prisotni vsaj 80 % ur. Evidenco prisotnosti vodi izvajalec programa.
Do udeležbe v brezplačnih programih niste upravičeni državljani tretjih držav, ki ste končali šolanje na katerikoli stopnji v Republiki Sloveniji, ste vključeni v redni izobraževalni program v Republiki Sloveniji ali ste že pridobili potrdilo o uspešno opravljenem izpitu iz znanja slovenskega jezika na vsaj osnovni ravni.

Za udeležbo v programih se prijavite na upravni enoti, kjer imate prijavljeno stalno oz. začasno prebivališče. V kolikor izpolnjujete pogoje, vam bo upravna enota izdala potrdilo, s katerim se boste zglasili pri izbranem izvajalcu programa.

Zahtevki za udeležbo v programih in seznam izbranih izvajalcev so dostopni tudi na spletnem portalu Ministrstva za notranje zadeve: Informacije za tujce.

Mini slovar slovenskega jezika --> TUKAJ.

Več informacij :
080 20 55 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.