Ustanovitev podjetja prek spleta

Natisni

Vas zanima, kako hitro, lažje in enostavneje ustanoviti podjetje kar preko spleta? Predstavljamo vam nekaj pogojev o ustanovitvi družbe z omejeno odgovornostjo preko portala e-VEM.
Portal e-VEM je državni portal za podjetja in podjetnike. Njegov namen je, uporabnikom omogočiti čim lažje, enostavno, hitro in brezplačno poslovanje z javno upravo.
Družba z enim ustanoviteljem se sedaj lahko registrira preko oddaljenega dostopa (e-VEM portala), kjer aplikacija družbeniku samodejno odpre elektronsko knjigo sklepov. Storitve Državnega portala za poslovne subjekte e-VEM so brezplačne in jih lahko uporabljajo vsi posamezniki, ki imajo v spletnem brskalniku nameščeno eno izmed kvalificiranih digitalnih potrdil za preverjanje identitete in elektronsko podpisovanje dokumentov overiteljev.


KDO in KDAJ lahko ustanovi d.o.o. preko portala e-VEM?
Ustanovitev lahko izvede fizična oseba (edini družbenik enoosebne d.o.o., ki jo ustanavlja), ki je vpisana v centralni register prebivalstva (ima EMŠO), če so izpolnjeni naslednji pogoji:
-edini družbenik je fizična oseba, ki je vpisana v centralni register prebivalstva (ima EMŠO) in ki ima kvalificirano digitalno potrdilo;
-edini družbenik sprejme akt o ustanovitvi na obrazcu VEM;
-edini družbenik je hkrati edini poslovodja (direktor) družbe;
-edini družbenik vplača celotni osnovni vložek v denarju (najnižji znesek je 7.500 evrov) in pred vložitvijo predloga za vpis na sodišče.

Zavod mladi podjetnik, 25.10.2010, http://mladipodjetnik.si/, Avtor: Verlag Dashöfer