Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Spodbude za podjetnice začetnice: nagrada za 50 najboljših poslovnih modelov

    Javna agencija SPIRIT je objavila javni natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic v letu 2021. V okviru razpisa bodo izbrali 50 najboljših poslovnih modelov podjetnic, ki so svojo poslovno pot šele dobro začele. Razpisanih je 150 tisoč evrov, in sicer iz postavke gospodarskega ministrstva za spodbujanje podjetništva med ženskami.

    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo

     

    Podjetje ustanovljeno lani ali letos
    Pogoj za prijavo je, da je podjetnica podjetje registrirala v letu 2020 ali 2021, poleg tega, da ni sodelovala v enakem razpisu že lani. Prijaviteljica mora biti več kot 50-odstotna lastnica oziroma solastnica podjetja. Vsaka izmed 50 nagrajenih podjetnic bo prejela tri tisoč evrov bruto spodbude.

    Najprej skozi usposabljanje
    Na natečaj se lahko prijavijo le tiste podjetnice, ki bodo pred tem uspešno končale celotno usposabljanje ABC podjetništva, ki ga bo v letos, in sicer med 1. februarjem in 10. majem 2021, organiziralo pet točk SPOT Svetovanje (podrobneje v okvirju).

    Dvostopenjsko ocenjevanje vlog
    Po opravljenem usposabljanju se podjetnica lahko prijavi na natečaj. Vse vloge bo ocenjevala komisija, je pa postopek ocenjevanja dvostopenjski. Najprej komisija oceni prispele vloge po vnaprej določenih merilih in jih razvrsti po številu doseženih točk. Ocenjevali se bodo opis poslovnega modela, poslovna ideja, razumevanje uporabnikov in poznavanje konkurence, strategija razvoja in rasti ter ekonomika, finance in ekipa.

    V drugi krog bo povabljenih 70 prijaviteljic, in sicer glede na število doseženih točk na prvi stopnji. Na drugi stopnji ocenjevanja je ključna osebna predstavitev poslovnega modela. Po osebnih predstavitvah bo komisija izbrala in s finančno spodbudo nagradila 50 najboljših. V drugi fazi bodo ocenjevali tudi izvirnost in prepričljivost predstavljenega poslovnega modela. Končna ocena pomeni seštevek točk prvega in drugega sklopa ocenjevanja, nagrado dobijo tiste z najvišjim številom točk.

    Kako se prijaviti
    Prijaviti se je treba v elektronski obliki prek podjetniškega portala, in sicer najpozneje do 31. maja 2021. Vloge bodo na SPIRIT odpirali najpozneje v osmih dneh po prijavnem roku, o izidu razpisa bodo prijaviteljice obveščali predvidoma v roku 60 dni od datuma odpiranja vlog. Spodbudo, gre za pomoč po shemi de minimis, bodo izplačali v roku 30 dni po sklenitvi pogodb.

    Več o razpisu : TUKAJ in TUKAJ


    VIR: Finance.si Teja Grapulin; Spirit.si