Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Od jutri veljajo spremembe Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

    Vlada je sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki stopi v veljavo jutri, 22. oktobra 2020.

    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?

    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo

    POMEBNO V ČASU EPIDEMIJE: 
    --> ZADNJE NOVICE - Koronavirus, podjetništvo, espe, s.p., čakanje, subvencije, pomoč
    --> Pristar je 24 ur/dnevno na voljo pogodbenim partnerjem preko posebnih komunikacijskih linij

    Ukrepi začnejo veljati 22. oktobra 2020
    Poleg diskotek in nočnih klubov je ponujanje storitev neposredno prepovedano tudi v kinematografih in kulturnih ustanovah. Izjema so galerije, muzeji, arhivi in knjižnice, ob upoštevanju omejitve 1 oseba na 20 kvadratnih metrov.

    Opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih in nastanitvenih obratih je v oranžnih regijah dovoljeno od 6.00 do 21.00 ure, vendar le za mizami (sedeča postrežba) ter ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 metra, razen za osebe iz istega gospodinjstva, ki sedijo za isto mizo. Pod enakimi pogoji je dovoljena tudi gostinska dejavnost v nastanitvenih obratih in ni omejena na goste nastanitve. Gostje morajo gostinske obrate zapustiti do 21.00 ure. V oranžnih regijah je dovoljen tudi osebni prevzem in dostava hrane in pijače med 6.00 in 21.00 uro.

    Opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih obratih v rdečih regijah je prepovedano, dovoljen pa je osebni prevzem in dostava med 6.00 in 21.00 uro.

    V rdečih regijah je dovoljeno tudi opravljanje gostinske dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač v nastanitvenih obratih, samo za goste nastanitve, med 6. in 21. uro, vendar le za mizami (sedeča postrežba) ter ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 metra, razen za osebe iz istega gospodinjstva, ki sedijo za isto mizo. Tudi v nastanitvenih obratih je dovoljen osebni prevzem in dostava hrane in pijače med 6.00 in 21.00.

    Odlok izrecno določa, da po 21. urine glede na obarvanost regije, osebni prevzem in dostava nista dovoljena, dovoljeno pa je opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač izključno v nastanitvenih obratih za goste nastanitve le v obliki sobne strežbe.

    Ne glede na obarvanost regije, se gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač lahko izvaja, brez časovnih omejitev, izključno v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost izključno za svoje zaposlene oziroma varovance (npr. v bolnišnicah, dijaških in študentskih domovih).

    Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, se omeji na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, v kolikor je poslovni prostor manjši od 20 kvadratnih metrov. To velja tudi za frizerske in kozmetične salone v rdečih regijah, kjer je prej veljala omejitev, da je lahko v prostoru hkrati le ena stranka.

    Upravljavec trgovskega centra in trgovec, kot ga opredeljuje zakon, ki ureja trgovino, morata zagotoviti upoštevanje pravil, ki urejajo maksimalno število strank v prostoru. Pri izvajanju nadzora nad tem ukrepom ima pristojni inšpektor pravico in dolžnost omejiti ali prepovedati promet posameznih vrst blaga in izdelkov ter prepovedati opravljanje dejavnosti, če niso v skladu z določbami tega odloka.

    Fitnes centri so v rdečih regijah zaprti, v oranžnih pa velja pravilo 1 oseba na 20 kvadratnih metrov.

    VIR: GOV.si, 21.10.2020