Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Interventni zakon naj bi bil sprejet 18. ali 19. marca 2020

    Pojavila se je informacija, da bo interventni zakon, po katerem bo država sofinancirala stroške čakanja na delo sprejet v sredo 18.3.2020. Kakšna bo uradna verzija dokumenta še ne vemo, zato predlagamo, da počakate še dan ali dva.

    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?


    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo


    Ker je veliko zaposlenih že od začetka tedna na čakanju seveda ne pozabite, da morate odločbo vročiti zaposlenemu, v nasprotnem pa to naredite priporočeno s povratnico AR (roza povratnica). Seveda bo verjetno potem nekoč, ko se bo situacija razrešila prihajalo do raznih pravnih sporov in pritiskov, vendar se morata tako delodajalec in delojemalec zavedati, da gre za izredne razmere in v takšnih je potrebno odreagirati življenjsko.

    Iz teksta predloga interventnega zakona, ki ga je konec prejšnjega tedna sprejela vlada, pa je moč razbrati, da je sicer načeloma resda treba vlogo za uveljavljanje povračila nadomestila plače podati v osmih dneh od napotitve delavca na začasno čakanja na delo, toda povračilo nadomestila plače bo možno tudi za primere, ko je delodajalec delavcem odredil čakanje na delo doma že pred uveljavitvijo interventnega zakona v kolikor bo podal vlogo v osmih dneh od uveljavitve tega interventnega zakona.

    To pomeni, da ni za napotitev delavca na čakanje na delo ni treba nujno čakati do uveljavitve predmetnega interventnega zakona.

    Pisali smo že:
    --> Kako poslati zaposlene na čakanje po interventnem zakonu marec 2020?
    --> Možnosti za samozaposlene v trenutni situaciji ?

    VIR: Svetovanje.si, lastni viri