Novice

    Podjetje

    PRISTAR d.o.o.
    Podgorska cesta 40, 2380 Slovenj Gradec

    PE Ravne na Koroškem
    Koroška cesta 7
    2390 Ravne na Kor.

    Pristar Koroška d.o.o.
    Trg 36, 2391 Prevalje

    Davčna številka: 95580085
    TRR odprt pri SKB: 0317 5100 0265 760

    Hiter kontakt

    Ukrepi države za ublažitev posledic koronavirusa

    Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) je v ponedeljkovem poročilu med drugim navedla, da bi bilo treba uvesti prožno delo, da bi ohranili delovna mesta.
    Poleg tega bi vlade morale sprejeti začasne davčne in proračunske ukrepe, da bi ublažile vpliv v najbolj prizadetih panogah, kot so turizem ter avtomobilska in elektronska industrija.

    Številna proizvodna podjetja napovedujejo, da bodo v prihodnjih 14 dneh zaradi težav na Kitajskem občutila trganje dobaviteljskih verig: pričakujejo resne kasnitve ladijskih dobav repromaterialov in drugih artiklov, s čimer bo otežena proizvodnja v naših podjetjih.
    Ocenjujejo tudi, da bo prišlo do opaznega upada prodaje. Zaradi širjenja koronavirusa v Evropi imajo tudi slovenska podjetja že zdaj velike težave tudi v turizmu, gostinstvu, logistiki, storitvah, trgovini.

    Priporočamo v branje:
    Zakaj sodelovati z računovodskim servisom Pristar ?


    --> ABC zamenjave računovodstva za prihodnost
    --> Zahtevaj ponudbo


    Odzvali so se tudi že na ministrstvih, kjer pripravljajo ukrepe, ki bodo omilile težave gospodarstva zaradi epidemije koronavirusa.

    Delavec, ki bo na domu čakal največ tri mesece, bo prejemal 80 odstotkov povprečja zadnjih treh plač. Od tega bo država krila 40 odstotkov, preostanek bo plačal delodajalec. Zakon bi veljal pol leta. O obsegu sredstev uradnih podatkov ni – neuradno naj bi država za ukrep namenila okoli 50 milijonov evrov. V tem trenutku gre zgolj za predlog, ki pa bi ga lahko uveljavili že v prihodnjih 14 dneh.

    Poleg tega je ministrstvo podrobno pojasnilo člen zakona, ki odreja opravljanje drugega dela zaradi izjemnih okoliščin.
    Delodajalec lahko v določenih zaostrenih razmerah delavca enostransko, brez soglasja, odredi na drugo delovno mesto in na drug kraj opravljanja dela – na primer delo na domu. In pri tem mora delodajalec, takoj ko je mogoče, o tem obvestiti inšpektorat za delo.


    VIR: RTVSlo.si